Velikonoce:
Vymrskané ceny do Velikonoc Sleva 10 % na celý sortiment s kódem Velikonoce

Zdraví u dětí

6 námi vyzkoušených tipů, jak posílit imunitu dětí na podzim

Většina rodičů se s příchodem podzimu neobává jen delší tmy, venkovních plískanic, ale především nemocnosti dětí. Zejména u školkových dětí se traduje, že jsou týden ve školce a 14 dní doma s nemocí. Protože jsme sami rodiče hned 3 malých dětí, řešíme zdraví/nemocnost našich dětí předem. Dále v článku vám ukážeme naše tipy, jak posílit imunitu dětí na podzim a vlastně i po zbytek roku.

Číst
Rozhovor s ergoterapeutkou Viktorií Šeflovou o tom, pro jaké děti je ergoterapie vhodná
S fyzioterapií se setkal nejeden rodič, který z různých důvodů musel začít cvičit se svým miminkem, anebo i starším dítkem. Ale víte, pro koho je vhodná ergoterapie? A čím se vůbec zabývá? Shodou okolností jsme v online světě poznali maminku dvou kluků Viktorii Šelflovou a zapovídali se o její profesi ergoterapeutky. Velice nás zaujalo, kdo všechno na tyto „rehabilitace“ dochází a s čím vším ergo pomáhá. Pojďte se o tom dozvědět něco více v následujícím povídání.
Číst
Rozhovor s oční specialistkou Radkou Samuelovou o tupozrakosti u dětí
Radka Samuelová je ortoptistka, což je specialistka, která se zabývá tupozrakostí, šilháním, dvojitým viděním aj. Možná jste stejně jako my doteď znali pojmy krátkozrakost, dalekozrakost a mysleli si, že tady stejně pomůže pouze nošením brýlí či podstoupením laserové operace. V rozhovoru si ale popovídáme o jiné oční vadě, kterou když u dětí včas odhalíme, tak ji lze odstranit. Vada se může týkat i vašich předškolních dětí, je fajn o ní včas vědět, diagnostikovat ji a řešit.
Číst
Rozhovor s fyzioterapeutkou Katkou Pokornou o fyzio problémech dětí od narození po předškolní věk

Čekáte miminko, nebo už malé dítě máte a bojíte se, zda se vyvíjí po všech stránkách správně? Neradi byste něco podcenili? Tyto strachy nás rodiče asi neopustí celý život, ale jak se říká: „Kdo je připraven,není překvapen!“ Proto jsme pro vás připravili obsáhlý rozhovor s fyzioterapeutkou Katkou, kde si povídáme nejenom o správné manipulaci s miminkem, ale celkově o dětském pohybu.

Rozhovor s logopedem Petrem Staníčkem o tom, proč některé děti ještě nemluví, i když už by měly

Jeden z nejčastějších logopedických problémů, které mezi rodiči vídáme, je otázka: “Proč ještě nemluví?  Vždyť měl dva, dva a půl, tři… (dosaďte si sami) roky.” Pojďme si s klinickým  logopedem a primářem kliniky LOGO v Brně Petrem Staníčkem popovídat, kde všude může být problém? Kdy zbystřit a nečekat na zázrak? A proč se neobávat vyrazit k logopedovi i s hodně malým nemluvícím dítětem. Jak vlastně terapie probíhá?

Číst
Rozhovor s Janou Krausovou o špatné výslovnosti hlásek a kdy vyrazit k logopedovi

“Vaše dcerka stále špatně vyslovuje r a ř, měli byste ji dát odklad.” “Kubík nesprávně vyslovuje sykavky, najděte si logopeda.” Slyšeli jste stejné anebo podobné věty od vašich pediatrů či učitelek v mateřské školce? Přemýšlíte, kdy vyrazit  k logopedovi, aby nebylo pozdě? A jak je to s tím odkladem, je nutný? Pokud se vám honí hlavou podobné otázky, pak vás jistě zaujme tento rozhovor s Janou Krausovou, logopedkou z brněnské kliniky LOGO, která se specializuje i na špatnou výslovnost u dětí.

Číst
Prémiový obsah