Velikonoce:
Vymrskané ceny do Velikonoc Sleva 10 % na celý sortiment s kódem Velikonoce

Rodičovství a výchova

Jak vypadá time-management pracující maminky devíti dětí Ivky Sovadinové

Ivka Sovadinová společně s manželem Vaškem jsou hodně akční rodiče. Mají kupu dětí a k tomu vlastní rodinnou značku hraček DomeCZECH. Protože řada maminek by se ráda i na rodičovské dovolené nějak realizovala, bonusem přispěla do rodinného rozpočtu, ale často netuší, jak to právě skloubit s malými dětmi, rozhodli jsme  se Ivku malinko vyzpovídat.

Rozhovor s mámou Dominikou o tom, jak propojit dlouhodobé cestování a vzdělávání školních dětí

Jako bezdětní jste rádi cestovali a ke své vášni vedete teď i děti? Jenže máte strach, že s nástupem dětí do školy to skončí. A co když nemusí? Už delší dobu sledujeme travel blogerku Dominiku z IG profilu MamaNikyVylety. Aktuálně v roce 2023 má tři děti a už třetím rokem se potulují na cestách. Přitom některé její děti už jsou školou povinné. Řešením je například domácí vzdělávání. A nejen o něm bude tento rozhovor.

Domácí vzdělávání: Maminka Petra vypraví praktické tipy, jak se stát domškoláky a co to obnáší

Napadlo vás někdy vzdělávat děti doma? Mysleli jste si, že v České republice je toto možné pouze v rámci individuálního vzdělávacího programu (IVP), které získají pouze sportující či nemocné děti? Tak věřte, že své děti můžete vzdělávat tzv. sebeřízeně, tj. dítě samo podle svých zájmů volí, čemu zrovna věnuje svou pozornost a kde nasává informace.

Rozhovor s maminkou Míšou „z okraje lesa“ nejenom o domácím vzdělávání a deschoolingu

Míšin IG profil se zajímavým názvem Z okraje lesa sledujeme už nějakou chvíli. Kromě tipů na různé hraní si s dětmi nás zaujala skutečnost, že nejstarší děti jsou domškoláci. Ale nebylo tomu tak vždycky. Míša má tak možnost srovnávat dětské nadšení z nasávání informací při různých vzdělávacích přístupech k dětem (bilingvní prestižní škola, lesní škola, montessori). A nejen o tomto si budeme společně povídat na dalších řádcích.

Rozhovor s “waldorfskou mámou” Míšou Veselou nejenom o waldorfském přístupu k životu

Poslední roky se v ČR rozmohl boom tzv. montessori pedagogiky. Ale není to jediný alternativní vzdělávací smět a přístup k životu, rodičovství. Možná už jste slyšeli i o waldorfské pedagogice. A právě o ní bude řeč v dnešním rozhovoru, kam jsme si pozvali maminku dvou malých holčiček. Míša žije v zahraničí, takže má i srovnání, jak tam nahlíží na alternativní přístupy k dětem a životu celkově.

Zkušená pěstounka Eva prozrazuje vše okolo pěstounské péče

Bohužel nemá každé dítě to štěstí mít mámu a tátu a vyrůstat s nimi. Bohužel každý nemá to štěstí mít svoje vlastní dítě. Naštěstí tu mimo adopci ještě existuje možnost být užitečný, být pěstounem. Ať už dlouhým, nebo přechodným. O tom si popovídáme v tomto článku.

Číst
Prémiový obsah