Velikonoce:
Vymrskané ceny do Velikonoc Sleva 10 % na celý sortiment s kódem Velikonoce

Vzdělávání

Recenze: Návštěva brněnských anglických kurzů Helen Doron pro děti
U nás doma si myslíme, že v 21. století je znalost angličtiny stejně důležitá, jako třeba umět psát a číst, kriticky vyhledávat informace na Internetu, apod. A proto neustále hledáme „zábavné možnosti“, jak naše děti nenásilně vést k cizímu jazyku. Tentokrát jsme se vydali vyzkoušet hodinu anglického kurzu v Helen Doron. Jak to probíhalo si přečtěte v dnešní recenzi.
Wattsenglish: Recenze online kurzu angličtiny pro děti od 3 do 6 let

Náš nejstarší syn (necelé 4 roky) má aktuálně senzitivní období, kdy ho zajímá, jak se co řekne anglicky. Není dne, aby se nezeptal: „Mami, jak se řekne anglicky toto?“ Nejvíce ho zajímají různé druhy aut. Ideální pro mámu, která ani nemá řidičák! :D Přemýšleli jsme, jak jeho zájem přirozeně podpořit dalšími pomůckami. Takže, když nám přišla do cesty nabídka na vyzkoušení online anglického kurzu pro děti 3-6 let od firmy OnlineJazyky, neváhali jsme ani chvilku. V tomto článku přinášíme recenzi tohoto kurzu pro malé děti.

Číst
Rozhovor s mámou Dominikou o tom, jak propojit dlouhodobé cestování a vzdělávání školních dětí

Jako bezdětní jste rádi cestovali a ke své vášni vedete teď i děti? Jenže máte strach, že s nástupem dětí do školy to skončí. A co když nemusí? Už delší dobu sledujeme travel blogerku Dominiku z IG profilu MamaNikyVylety. Aktuálně v roce 2023 má tři děti a už třetím rokem se potulují na cestách. Přitom některé její děti už jsou školou povinné. Řešením je například domácí vzdělávání. A nejen o něm bude tento rozhovor.

Domácí vzdělávání: Maminka Petra vypraví praktické tipy, jak se stát domškoláky a co to obnáší

Napadlo vás někdy vzdělávat děti doma? Mysleli jste si, že v České republice je toto možné pouze v rámci individuálního vzdělávacího programu (IVP), které získají pouze sportující či nemocné děti? Tak věřte, že své děti můžete vzdělávat tzv. sebeřízeně, tj. dítě samo podle svých zájmů volí, čemu zrovna věnuje svou pozornost a kde nasává informace.

Rozhovor s maminkou Míšou „z okraje lesa“ nejenom o domácím vzdělávání a deschoolingu

Míšin IG profil se zajímavým názvem Z okraje lesa sledujeme už nějakou chvíli. Kromě tipů na různé hraní si s dětmi nás zaujala skutečnost, že nejstarší děti jsou domškoláci. Ale nebylo tomu tak vždycky. Míša má tak možnost srovnávat dětské nadšení z nasávání informací při různých vzdělávacích přístupech k dětem (bilingvní prestižní škola, lesní škola, montessori). A nejen o tomto si budeme společně povídat na dalších řádcích.

Rozhovor s “waldorfskou mámou” Míšou Veselou nejenom o waldorfském přístupu k životu

Poslední roky se v ČR rozmohl boom tzv. montessori pedagogiky. Ale není to jediný alternativní vzdělávací smět a přístup k životu, rodičovství. Možná už jste slyšeli i o waldorfské pedagogice. A právě o ní bude řeč v dnešním rozhovoru, kam jsme si pozvali maminku dvou malých holčiček. Míša žije v zahraničí, takže má i srovnání, jak tam nahlíží na alternativní přístupy k dětem a životu celkově.

Prémiový obsah